Droomkeuken met ergernis over montage-afval…

Als keukenleverancier of -ondernemer herken je vast dat een nieuwe keuken door jouw klanten met zorg wordt uitgezocht. Ze kunnen haast niet wachten tot de keuken wordt geleverd en geplaatst. En dat is het zover; de droomkeuken is door de monteur geplaatst en wat overblijft is veel montagemateriaal. En dit is een probleem. Niet alleen voor de klant, maar ook voor de monteur.

“Montage-afval is de ergernis van een tevreden klant.”

Daarom Bas.

De oplossing voor montage-afval

Dit is Bas. neemt na de plaatsing van een keuken de afvoer van montagematerialen volledig en milieubewust uit handen. Alles wordt bij de klant opgehaald zodat zij direct kunnen genieten van de nieuwe keuken.

Ook de monteur is hiermee geholpen want laten we eerlijk zijn, ook voor de monteurs zijn de verpakkingsmaterialen een probleem. Alle materialen passen veelal niet in de bedrijfsbus. En mocht dit wel het geval zijn, dan is er of geen tijd of zijn na het einde van de werkdag de afgiftepunten al gesloten.

Met dit is Bas. heb je dan ook een streepje voor bij je klant en bij de monteur.

Werkwijze Bas.

Dit is Bas. werkt simpel. Na de melding voert Bas. al het montage-afval af en zorgt voor een gescheiden en milieuvriendelijke afvalverwerking.

1

Een berg montage-afval.

2

Stuur een WhatsApp met het adres.

3

Montage-afval zo snel mogelijk afgevoerd.

Iedere keukenmonteur heeft een werkbon. Na het ontvangen van een foto van deze bon, samen met het adres en de woonplaats zorgen wij ervoor dat het montage-afval binnen 24 uur wordt opgehaald. De melding kan heel gebruiksvriendelijk via WhatsApp en daarna maken wij persoonlijk een afspraak met de klant. De monteur hoeft alleen de materialen te sorteren en tranportklaar te maken. Wij voeren het montage-afval af, zorgen voor een gescheiden en milieuvriendelijke afvalverwerking en laten een tevreden klant achter.

Referenties Bas.